Vulkoprin investeert in nieuwe gietlijn

 

“Onze polyurethaan productie-eenheid is reeds één van de modernste in de sector”, zegt productie directeur en mede-eigenaar Bert Maes. “Met deze extra gietlijn kunnen wij onze klanten nog meer varianten in flexibele hoeveelheden aanbieden”.

 

“De hoge graad van automatisering waarborgt stabiele productievolumes en verkorte leveringstermijnen” ,verklaart director sales & marketing Didier Nulens.

Thumbnail

Strategisch belangrijke investering

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag heeft Vulkoprin een nieuwe productielijn in gebruik genomen voor de productie van wielen in Vulkollan® . Hierbij werd de meest recente technologie aangewend en industry4.0 principes gehanteerd.

Door de toenemende vraag naar wielen en technische stukken in Vulkollan® polyurethane, is deze investering een strategisch belangrijke schakel om de marktpositie van Vulkoprin in technische wielen voor de material handling-, machinebouw- & thema park industrie verder uit te bouwen.

 

 

 

 

Voor het gietproces wordt gebruik gemaakt van een state-of-the-art gietmachine

Vulkoprin bereidt zelf het prepolymeer volgens procedures die de afgelopen 55 jaar constant geperfectioneerd werden. Dit leidt tot superieure gebruikseigenschappen in vergelijking met een standaard prepolymeer van een systeemhuis met standaard eigenschappen.  https://www.vulkoprin.be/nl/techcorner-nl/

Een volautomatische prepolymeer-productie-unit werd in de bestaande productie geïntegreerd. Deze unit voorziet de nieuwe gietlijn met de gepaste hoeveelheden prepolymeer op de gewenste tijdstippen. Hoogste doseernauwkeurigheid wordt gegarandeerd door een volautomatische doseer- en menginstallatie. Hierbij wordt alle procesdata gecapteerd voor de nodige proces traceability.

Voor het gietproces wordt gebruik gemaakt van een state-of-the-art gietmachine. Hoog preciese componenten zorgen voor een uitstekende doseernauwkeurigheid. Alle procesdata wordt ook hier per shot bewaard zodat proces traceability gegarandeerd is.  De matrijzen worden via 2 rondloop ovens tot bij de gietmachine gebracht, waar de matrijzen computergestuurd gevuld worden met de exacte formulatie en hoeveelheid.

De logistieke processen voor aanvoer van wielkernen en afvoer van de geproduceerde wielen gebeurt met AGV’s.  De wielen in Vulkollan®  worden vervolgens in een volautomatisch polymerisatieproces behandeld. Mede hierdoor wordt de uitstekende Vulkoprin kwaliteit voor Vulkollan® behaald.