Klantcase: Automated Guided Vehicles (AGV) – Intralogistics

Printhane™ is de verzamelnaam van de door Vulkoprin ontwikkelde polyurethaan elastomeren voor bijzondere toepassingsgebieden.

Printhane-C is geleidende Vulkollan® en beantwoordt aan de normen EN12527 tot EN12533. Toepassing in omgeving met verhoogd brand- en ontploffingsgevaar of risico op elektrostatische ontlading (ESD).

 

Thumbnail

Klant

Het bedrijf is een producent van Automated Guided Vehicles (AGV) en is gespecialiseerd in de optimalisatie van supply chain management. De focus van hun toepassingen liggen ligt in het automatisch heffen, draaien en transporteren van zware ladingen.

Uitdaging

Bij de engineering van een nieuwe “intelligente” AGV vroeg de klant wielen met een maximaal draagvermogen, een minimale inbouwhoogte en een maximale zwenkbaarheid. Het AGV systeem beweegt met een snelheid van 1m/s en kan bijvoorbeeld containers tot 120 mm opheffen. Daarbij moet een positioneringsaccuraatheid van +/- 2 millimeter worden gerespecteerd. Diverse sensoren zorgen hierbij voor een exacte aansturing.

Oplossing

Het optimale loopvlak voor deze veeleisende toepassing is het door Vulkoprin ontwikkeld polyurethaan Printhane-C™. Printhane-C™ (93 Shore A ) is geleidende Vulkollan® dat beantwoordt aan de normen EN12527 tot EN12533. Een ideale oplossing voor toepassingen met risico op elektrostatische ontlading (ESD). Het loopvlak wordt vooral gekenmerkt door een lage rolweerstand in combinatie met een maximaal draagvermogen. Om extra zwenkbaarheid bij deze hoge belasting toe te laten wordt het loopvlak rondliggend afgewerkt.

Resultaat

Deze compacte totaaloplossing van Vulkoprin biedt 24/7 betrouwbaarheid en is ook energiezuinig vanwege de lage rol- & rijweerstand.

USP

Printhane-C™ geleidende Vulkollan® met gebombeerd loopvlak voor minimale rolweerstand en compacte inbouw biedt de installatie een optimale bedrijfszekerheid.