Producent van wielen en technische vormstukken die voldoen aan de meest veeleisende toepassingen.

FABRIKANT VAN WIELEN EN TECHNISCHE VORMSTUKKEN

Vulkoprin nv ontwerpt en produceert wielen en technische vormstukken in polyurethaan en rubber, die extreme lading, hoge snelheden, verschillende temperaturen en vervorming aankunnen.

 • familie geleide onderneming, gevestigd in Tielt (België)
 • meer als 55 jaar ervaring
 • in-house design, engineering & productie
 • klanten wereldwijd in material handling-, machinery- en thema park industrie

ULTRAMODERNE PRODUCTIEVESTIGING

“Klanten uit diverse industrieën zijn er zeker van dat het volledige wiel of wielassemblage ontworpen en vervaardigd werd door Vulkoprin” aldus Bart Vermaete, Productie directeur van Vulkoprin. Precisiemachines en een sterke automatisering staan garant voor een stabiele en stipte productie. De polyurethaanafdeling is één van de modernste installaties in de sector. Verder beschikt Vulkoprin over verschillende gietlijnen, zodat afmetingen en formuleringen naar de wensen van de klant aangepast kunnen worden. Een volledig geautomatiseerd polymerisatieproces staat garant voor polyurethanen van de hoogste kwaliteit.

KWALITEIT VOOR EXTREME TOEPASSINGEN

“De wieloplossingen die wij vervaardigen moeten bestand zijn tegen extreme belastingen en temperaturen, hoge snelheden, slijtage en vervorming” zegt Bert Maes CTO en co-eigenaar. Daarom heeft Vulkoprin een volledig assortiment polyurethanen van topkwaliteit ontwikkeld, waaronder in de eerste plaats Vulkollan®. Vulkollan® heeft zich de laatste decennia onderscheiden als het “benchmark” materiaal voor zwaarlastwielen. Tot op heden slaagt geen enkel ander type polyurethaan er in dezelfde excellente mix aan eigenschappen over een zeer breed temperatuurgebied te geven. “Met de Printhane™ polyurethanen is Vulkoprin erin geslaagd voor specifieke toepassingen bepaalde eigenschappen te accentueren, zoals Printhane-X dat specifiek met de snelle roller coasters als toepassing werd ontwikkeld, of Printhane GRIP om meer grip te geven bij aandrijftoepassingen”, aldus Bert Maes.

Meer weten: klik hier

INNOVEREN SAMEN MET ONZE KLANTEN

De volledig geïntegreerde, ultramoderne productievestiging laat toe om zowel individuele items als grote volumes te produceren. Op die manier kan Vulkoprin zich heel flexibel opstellen om veranderende marktvragen om te zetten in nieuwe productoplossingen. “Samen met onze klanten specifieke oplossingen op maat ontwikkelen”. Dit is de Vulkoprin definitie van innovatie”, zegt Didier Nulens, Director Sales & Marketing.

Meer weten: klik hier

OPERATIONAL EXCELLENCE

ISO 9001 en ISO14001 bevestigen de ambities als milieubewust operational excellent (lean) bedrijf. “Vulkoprin verbindt deze certificering aan waarden rond welzijn van haar medewerkers, maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieu en sustainability”, aldus Leen Maes, CEO en mede-eigenaar.

MANAGEMENT

Leen Maes: CEO (Afgevaardigde bestuurder)

Bert Maes: CTO  (Afgevaardigde bestuurder)

Didier Nulens: Director Sales & Marketing

Bart Vermaete: Productie directeur

Lieven Deman: Directeur Planning

Geert Bouckaert: Directeur ICT

CONTACT & INFORMATIE

 1. Contactformulier: contact
 2. E-mail: info@vulkoprin.be
 3. Bel: +32 51 403 806
 4. Online browsen, zoeken en bestellen uit de standaard catalogus en uit uw persoonlijk boodschappenlijst consulteer: myvulkoprin.com
 5. Liever een catalogus in pdf: download 
 6. Voor een overzicht van verschillende toepassingen browse de website
 7. Benieuwd naar de techniek achter het wiel? Browse onze technologie corner
 8. Integreer de producten in uw ontwerp met de Vulkoprin CAD Service. Klik op onderstaande link voor een download van de Vulkoprin 2D/3D-tekeningen
 9. Pers center: ga verder 

Top technologie in combinatie met 55 jaar ervaring

Voor het testen van de polyurethaan wielen wordt beroep gedaan op  hoogtechnologische proefinstrumenten. Hiermee kunnen bv. een achtbaantraject met snelheden van meer dan 100 km/u of vorkheftruckbelastingen tot 5 ton bij snelheden van 30 km/u gesimuleerd worden.

Alle producten worden op 3D schaal gemodelleerd en aan een FEM-simulatie onderworpen om afmetingen, materiaalgebruik en prestatie te optimaliseren.

Vulkoprin werkt ook intensief samen met universiteiten en technische hogescholen op het vlak van onderzoek en ontwikkeling.

 

 

Competentie

55+ jaar ervaring

 

Uitgebreide klanten basis in verschillende sectoren

 

Eigen technologie

 

Wieltechnologie specialist

 

Comfort

One stop shop

 

Partnership

 

Global

Zekerheid

Kwaliteitsgarantie

 

Trusted company 

 

Familie kapitaal en directie

 

 Toekomst verzekerd