"PRINTHANE": PU by Vulkoprin

Printhane is de verzamelnaam van de door Vulkoprin ontwikkelde polyurethaan elastomeren voor extreme toepassingsgebieden.

NDI-gebaseerd

  • Printhane-C™ (“PC” – 93 Shore A – ) Is geleidende Vulkollan® en beantwoordt aan de normen EN12527 bis tot EN12533, waarbij de elektrische weerstand kleiner is dan 10^4 Ohm. Voldoet aan de ATEX-normering. Toepassing in omgevingen met verhoogd brand- en ontploffingsgevaar of risico op elektrostatische ontlading (ESD).
  • Printhane-X™ (“PX” – 90, 95, 97 Shore A) Is ontwikkeld voor toepassingen met hoge snelheden en dus uitermate geschikt voor alle pretpark- & rollercoaster-toepassingen. PX heeft lage hysteresisverliezen en warmt daardoor minder snel op.

MDI-gebaseerd

  • Printhane-R™ (“PR” – 85 Shore D) Dit is een hard polyurethaan dat inzetbaar is in toepassingen met dikwandige kunststofonderdelen, die slagvast, elastisch en vormvast moeten zijn. Dit materiaal is een prima alternatief voor stukken in gefreesde technische kunststoffen (PA, POM, …). PR heeft ook brandvertragende eigenschappen (UL94 categorie V0). Wielkernen in PR met een Vulkollan® bekleding kunnen in sommige gevallen een oplossing bieden waar roest een probleem vormt. T.g.v. de 100% kunststofoplossing moet belasting en warmteopbouw beperkt worden.
  • Printhane-B™ (“PB” – 75 en 85 Shore A) Een polyurethaan dat voornamelijk met het oog op technische toepassingen werd ontwikkeld of in
    wieltoepassingen voor meer grip.