TechCorner

Ontdek hier alles wat u ooit al wou weten over Vulkollan®. Vulkollan®– Desmodur® 15 (NDI): hét ultieme elastomeer!

VULKOLLAN® is een van de meest performante elastomeren op de markt en weet een maximale mechanische belastbaarheid te combineren met een maximale dynamische draagkracht. Om die reden wordt bij veeleisende technische toepassingen voor Vulkollan® gekozen.
De productie van massieve Vulkollan® gebeurt via een speciaal door Covestro ontwikkeld proces dat uit verschillende stappen bestaat. Het gaat om chemische reacties tussen polyester polyolen van hoogwaardige Vulkollan® kwaliteit, Desmodur® 15 en glycolen. Desmodur® 15 is het handelsmerk van 1,5-naftaleendi-isocyanaat (NDI) van Covestro.  Het hoogwaardige elastomeer heeft een hardheidsbereik van ongeveer 65° Shore A tot 60° Shore D.  Enkel fabrikanten die over een licentie beschikken, zoals VULKOPRIN, mogen Vulkollan® produceren. Zij maken verschillende soorten wielen en rollen die in staat zijn zware, dynamische lasten te dragen, als ook technische onderdelen en halffabricaten.
Cellulaire Vulkollan® bestaat uit Vulkollan® polyolen, Desmodur® 15 en water. Het heeft een dichtheid van ongeveer 300 tot 850 kg/m3 en een hoge samendrukbaarheid met minimale zijdelingse uitzetting. Cellulaire Vulkollan® wordt gebruikt voor de fabricage van hoogkwalitatieve dempingsonderdelen zoals schokdempers, veerelementen en geluids- en trillingsdempers “NVH” (noise, vibration, harshness).
Bron: Covestro AG Leverkusen

 

Interesse?
Bekijk dan onze nieuwsbrieven en volg mij op Vulkoprin.be, Linkedin & Facebook.